• Nudeln mit Riesengarnelen
  • Riesengarnelen auf Nudeln mit Petersilienöl
Bereidingstijd 15 minuten
Recept printen

Ingrediënten

Voor de noedels:

  • 200 g Noedels
  • 200 ml Visbouillon (water)
  • 4 gamba's
  • 10 Takjes saffraan
  • Zout

Voor depeterselie-olie:

  • 1 Bund Bosje verse peterselie
  • 3 Teentjes knoflook
  • Bertolli EVOO

Bereiding

  • Schil eerst de gamba's, doe er zout op en schroei ze dicht in olie.
  • Bak de helft van de noedels en zet ze opzij.
  • Gebruik dezelfde pan voor de rest van de noedels; roer 1 minuut. Voeg de saffraan en een deel van de bouillon toe en blijf roeren.
  • Als de noedels nog 2 minuten moeten koken, voeg dan de gebakken noedels toe en blijf roeren.
  • Voor de olijfolie met peterselie: Kook de knoflookteentjes 5 minuten in kokend water. Voeg het bosje peterselie 1 minuut toe.
  • Pureer de peterselie en knoflook tot een uniforme pasta en voeg langzaamaan olijfolie toe totdat het mengsel een saus wordt. Leg de gamba’s op de noedels en serveer de peterselie-knoflooksaus eroverheen.