• BERTOLLI Natives Olivenöl Extra Genile - Thunfischfilet
  • Rotes Thunfischfilet mit russischem Salat Zutaten
Bereidingstijd 20 minuten
Recept printen

Ingrediënten

Voor de tonijn:

  • 400 g rode tonijnfilet (ontdooid)
  • Zout naar smaak
  • Bertolli EVOO

Voor de Russische salade:

  • 2 kleine aardappelen
  • 1 Wortel
  • 6 Radijsjes
  • 3 Augurken
  • Mayonaise (ei, citroensap, zout en Bertolli EVOO)

Bereiding

  • Snijd de radijsjes in dunne plakjes en leg ze in ijswater.
  • Snijd de aardappelen en wortels in kleine stukjes en kook ze ongeveer 10 minuten in gezouten water totdat ze gaar zijn. Haal ze van het vuur en spoel ze af onder koud water om ze af te koelen.
  • Voeg als laatste de fijngesneden augurken toe en meng alle ingrediënten samen met de mayonaise. Zet het mengsel opzij.
  • Voor de tonijnfilet: Snijd de filet in 2 stukken van ongeveer 200 g elk. Voeg zout toe en bak elk stuk licht aan beide kanten : zorg er daarbij voor dat de binnenkant rauw blijft.