Ga terug
Bereidingstijd 15 minuten
Recept printen

Ingrediënten

Voor het dessert:

  • 185 g Gecondenseerde melk
  • 110 g Bruine suiker
  • 20 g Bertolli EVOO
  • 120 g Pure chocolade (80%)

Voor pistache crème

  • 50 g Pistache nootjes uit de schil
  • Bertolli EVOO

Bereiding

  • Voor het dessert; schenk gecondenseerde melk in een panen voeg de bruine suiker toe, kook al roerende op een lage pit tot het een geroosterde kleur krijgt
  • Voeg nu de chocolade en de olijfolie toe en blijf roeren tot het een smeuïg geheel is.
  • Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm en verspreid het over de vorm.
  • Zet het mengsel in de koelkast tot dat het hard geworden is.
  • Als het mengsel hard is kan het uit de vorm worden gehaald en in stukken worden gesneden.
  • Voor de crème; stamp de pistache nootjes fijn in een vijzel en schenk Bertolli EVOO erbij tot het mengsel glad is.