• Avocado Limettenöl und pochiertes Ei
  • Avocado Limettenöl und pochiertes Ei Zutaten
Bereidingstijd 15 minuten
Recept printen

Ingrediënten

Voor de avocado:

  • 2 Avocado's
  • Zout en peper

Voor de limoenolie:

  • 100 ml Bertolli EVOO
  • Rasp van 2 limoenen
  • 4 Eieren

Bereiding

  • Schil de avocado's en snijd ze in stukken.
  • Kruid ze met peper en zout, voeg enkele druppels limoensap toe en zet opzij.
  • Voor de olie met limoen: Doe de olie in een sauspan en rasp de schil van de limoenen erdoorheen. Verwarm 10 minuten op een laag vuur.
  • Voor de eieren: Breng water aan de kook. Breek ondertussen elk ei in een stuk plastic folie.
  • Sluit en draai het folie rond het ei totdat het eierpakket goed gesloten is (herhaal dit proces met alle 4 de eieren).
  • Pocheer de eieren 5 minuten en haal ze uit het water.Verdeel de avocado in bakjes en leg het gepocheerde ei er bovenop. Serveer met toast.