Home
Menu

Alles over olijfolie

Extractie

Wil je weten hoe olijfolie wordt gemaakt?

Olive Oil Extraction Process

Step 1

Olijven

Olijven groeien aan bomen, waarna ze geoogst worden. Traditionele olijfgaarden bevatten doorgaans honderdjarige bomen. Olijven worden geoogst met netten, tractoren en andere hulpmiddelen.

Step 2

Molen

Na de oogst worden de olijven naar een molen gebracht voor verwerking. Ze worden eerst van takken, bladeren en puin gescheiden en met water gewassen. Vervolgens worden ze gemalen, waardoor een pasta wordt verkregen.

Step 3

Pers

Vaste en vloeibare stoffen worden uit de olijfpasta verwijderd via de methode van koude persing. Zodra dit proces voltooid is, worden overtollig water en sedimenten van de olijfolie gescheiden.

Step 4

EXTRA VIERGE OLIJFOLIE EXTRACTIE

RAFFINAGE PROCES

Step 4

ONGEFILTERDE EXTRA VIERGE OLIJFOLIE

Ongefilterde extra vierge olijfolie komt uit de eerste persing van de olijven, zonder verwarming of andere raffinage- of verwerkingsmethodes.

Step 5

FILTRATIE

Extra vierge olijfolie wordt verkregen door de olijfolie lichtjes te filteren.

Bertolli Extra Vierge Olijfolie

Onze extra vierge olijfolie wordt aan diepgaande kwaliteitstesten onderworpen. Onze donkergroene fles beschermt het product voor lichtinval, waardoor het langer zijn kracht behoudt.

Step 4

Raffinage

Olijfolie wordt geraffineerd om mildere smaken te creëren, die  verkregen worden door extra vierge of vierge olijfolie toe te voegen. Deze oliën zijn tot een hoger rookpunt te verhitten en dus ideaal om mee te bakken en braden.

BERTOLLI CUCINA DELICATA OLIJFOLIE

Een mengsel van geraffineerde olijfolie en extravierge olijfolie.

BERTOLLI CLASSICO OLIJFOLIE

Een mengeling van geraffineerde olijfolie en extravierge olijfolie.

Vandaag de dag gebruikt Bertolli nog steeds hetzelfde proces, maar met moderne machines in plaats van de traditionele machines die je in de plaatjes terugziet. Om zo iedere dag kwaliteitsolie te produceren voor iedere fles Bertolli Olijfolie.

LogoWe gebruiken onze eigen en externe cookies om de browse-ervaring te verbeteren en bieden inhoud en advertenties van interesse. Door verder te browsen, begrijpen we dat ons cookiebeleid wordt geaccepteerd.