Onderwerpen met betrekking tot olijfolie

Kan je bakken in Extra Vergine Olijfolie?

Extra lekker voor de koude keuken Extra vergine olijfolie leent zich goed voor de ‘koude keuken’. Wist je dat je het ook kunt toepassen in warme gerechten? Toch is het niet vanzelfsprekend om Bertolli Extra Vergine olijfolie te gebruiken voor het bakken. Wist je dat de lekkere smaak en [...]

20. maart 2024|Algemeen, FAQ|

Hoe lang is olijfolie houdbaar?

Bij Bertolli zijn alle soorten extra vergine olijfolie ongeveer 12 maanden houdbaar. Zo waarborgen we dat van iedere binnen deze tijd verkochte fles de aroma’s en smaken behouden worden. Wij controleren zelfs regelmatig de versheid van onze olijfolie in de winkels. Zo kunnen we onze kwaliteitseisen garanderen. Zodra een [...]

29. januari 2020|Algemeen, FAQ|

Hoe kom ik erachter of een olijfolie nog goed is?

Het is heel simpel om erachter te komen of een olijfolie nog goed is, namelijk door de geur! Extra vergine olijfolie wordt smerig wanneer het herhaaldelijk en voor langere tijd blootgesteld wordt aan licht, lucht of hitte. Wanneer je twijfelt of je olie nog te gebruiken is, kun je er [...]

29. januari 2020|Algemeen, FAQ|

Waarom smaakt olijfolie in ieder land anders?

Wereldwijd zijn er honderden olijfsoorten en iedere soort heeft zijn eigen kenmerkende smaak. De een smaakt wat bitter, de ander wat zoeter en weer andere soorten smaken een beetje naar gras. Afhankelijk van de individuele smaak geven consumenten in verschillende landen ook de voorkeur aan verschillende soorten olijfolie. Om de [...]

29. januari 2020|Algemeen, FAQ|

Waarom is olijfolie gezond?

Extra vergine olijfolie staat bekend als een gezonde olie vanwege de voedingsstoffen die erin zitten. Voor onze extra vergine olijfolie gebruiken we bewust onrijpe olijven of olijven die vroegrijp zijn. Deze bevatten doorgaans meer gezonde voedingsstoffen dan volrijpe olijven.

19. december 2019|Algemeen, FAQ|
Ga naar de bovenkant