Algemeen

Kan je bakken in Extra Vergine Olijfolie?

Extra lekker voor de koude keuken Extra vergine olijfolie leent zich goed voor de ‘koude keuken’. Wist je dat je het ook kunt toepassen in warme gerechten? Toch is het niet vanzelfsprekend om Bertolli Extra Vergine olijfolie te gebruiken voor het bakken. Wist je dat de lekkere smaak en geur van olijfolie verminderen tijdens [...]

20. maart 2024 | Algemeen, FAQ

Hoe lang is olijfolie houdbaar?

Bij Bertolli zijn alle soorten extra vergine olijfolie ongeveer 12 maanden houdbaar. Zo waarborgen we dat van iedere binnen deze tijd verkochte fles de aroma’s en smaken behouden worden. Wij controleren zelfs regelmatig de versheid van onze olijfolie in de winkels. Zo kunnen we onze kwaliteitseisen garanderen. Zodra een fles olijfolie is geopend, hangt [...]

29. januari 2020 | Algemeen, FAQ

Hoe kom ik erachter of een olijfolie nog goed is?

Het is heel simpel om erachter te komen of een olijfolie nog goed is, namelijk door de geur! Extra vergine olijfolie wordt smerig wanneer het herhaaldelijk en voor langere tijd blootgesteld wordt aan licht, lucht of hitte. Wanneer je twijfelt of je olie nog te gebruiken is, kun je er dus het beste even aan [...]

29. januari 2020 | Algemeen, FAQ

Waarom smaakt olijfolie in ieder land anders?

Wereldwijd zijn er honderden olijfsoorten en iedere soort heeft zijn eigen kenmerkende smaak. De een smaakt wat bitter, de ander wat zoeter en weer andere soorten smaken een beetje naar gras. Afhankelijk van de individuele smaak geven consumenten in verschillende landen ook de voorkeur aan verschillende soorten olijfolie. Om de perfecte olijfoliesmaak te vinden, vertrouwen [...]

29. januari 2020 | Algemeen, FAQ

Carpaccio van champignons met gegratineerde roomspinazie

CARPACCIO VAN CHAMPIGNONS MET GEGRATINEERDE ROOMSPINAZIE CARPACCIOVAN CHAMPIGNONS MET GEGRATINEERDE ROOMSPINAZIE 500 g ChampignonsBertolli Evoo ZoutFür den Rahmspinat:500 g Spinazie100 g RoomPeper en zoutParmezaanse kaas Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.Voeg zout toe en zet opzij in een bakplaat totdat de spinazie met room klaar is.Voor de spinazie met [...]

Waarom is olijfolie gezond?

Extra vergine olijfolie staat bekend als een gezonde olie vanwege de voedingsstoffen die erin zitten. Voor onze extra vergine olijfolie gebruiken we bewust onrijpe olijven of olijven die vroegrijp zijn. Deze bevatten doorgaans meer gezonde voedingsstoffen dan volrijpe olijven.

19. december 2019 | Algemeen, FAQ

Waarom is het raadzaam om olijfolie in een kleine fles te kopen?

Het inkopen van grote hoeveelheden olijfolie kan weliswaar geld besparen, maar er zijn ook een paar nadelen aan verbonden. Vaak is olijfolie in grote hoeveelheden van mindere kwaliteit. Zodra een fles extra vergine olijfolie geopend wordt, loopt de tijd: de versheid en de kwaliteit nemen langzaam af. Je kunt extra vergine olijfolie dan ook het [...]

19. december 2019 | Algemeen, FAQ

Waarom is olijfolie in donkere flessen te koop?

Donkere flessen helpen bij de bescherming van de olie tegen ultraviolette straling. Door de olijfolie hiertegen te beschermen, blijft de olijfolie langer goed. Wanneer een extra vergine olijfolie in een doorzichtige of lichte fles zit, wordt het hier niet tegen beschermd. Daarom verkopen wij van Bertolli onze extra vergine olijfolie in groene flessen van glas. [...]

19. december 2019 | Algemeen, FAQ

Wat is olijfolie-blending?

Blending is een kunstvorm, waarbij verschillende soorten olijfolie door een ervaren olijfoliesommelier vermengd worden. Daarbij worden uitsluitend soorten extra met elkaar vermengd. We gebruiken hierbij nooit een oliesoort uit een andere kwaliteitsklasse. Door deze manier van werken ontstaat een uniek smaakprofiel en wordt aan de verschillende smaken van de consument tegemoetgekomen. Zo'n hoogwaardige vermenging staat [...]

19. december 2019 | Algemeen, FAQ
Ga naar de bovenkant