Kwaliteit

Extra Vierge kwaliteit olijfolie

STEP 1

HIER BEGINT HET

De boeren plukken de olijven van de olijfbomen in een zorgvuldig proces. Ze vervoeren de oogst vervolgens rechtstreeks naar de dichtstbijzijnde oliemolen.

STEP 2

VAN HET LAND NAAR DE MOLEN

In de olijfmolens wordt olijvensap verkregen door koude persing, wat tot verschillende soorten olijfolie leidt.

STEP 3

EEN VOORSMAAKJE

Bij Bertolli ontvangen we oliestalen van overal ter wereld.

In onze laboratoria voeren we testen uit om de beste kwaliteitsoliën te selecteren: we evalueren de fysische en chemische kenmerken van de olie en onze interne proevers beoordelen de zintuiglijke eigenschappen ervan …

Het is een werk van lange adem, maar het is dan ook niet gemakkelijk om een kwaliteitsvol oliemerk te zijn.

STEP 4

WELKOM IN DE BERTOLLI-FABRIEK

Wanneer we de stalen gekozen hebben, verdelen we ze in onze Bertolli-fabrieken.

Als de vrachtwagens in de fabriek aankomen, doen we opnieuw een “snelle test” van de fysische en chemische kenmerken om ervoor te zorgen dat de ontvangen olijfolie overeenkomt met het monster dat we geselecteerd hadden.

STEP 5

ONZE GRONDSTOF: DE VEREISTE

De olijfolie wordt pas vanuit de vrachtwagens in onze tanks geladen als alle testen correct zijn. Daar nemen we dan een laatste monster voor een gedetailleerdere analyse.

STEP 6

ONS RECEPT

Zo komen we bij een volgend belangrijk deel van ons proces: het blenden. Om een kwaliteitsvolle olie te maken, rijk aan smaak en nuances, en alle soorten fijnproevers tevreden te stellen, mengt onze meesterblender verschillende oliën.

Als de olie geblend is, wordt ze door deskundige proevers geanalyseerd om de kenmerken en zintuiglijke eigenschappen ervan te beoordelen.

STEP 7

EEN PROCES IN EEN FLES

We zijn bijna aan het einde van een intensief proces gekomen; het resultaat ervan zit in een fles olijfolie. Deze is klaar om verdeeld te worden en de huizen van onze klanten te bereiken.

Van elke productiebatch houden we een paar flessen bij voor analyse tijdens de levensduur van het product.

STEP 8

MONSTERS UIT WINKELS

We nemen ook monsters van flessen die in winkels verdeeld worden om de natuurlijke evolutie tijdens hun houdbaarheid te analyseren.

STEP 9

WIST JE OOK DAT ...?

– … onze laboratoria door het IOC erkend worden?

– … de Bertolli-fabrieken volgende certificaten hebben: ISO 9001, BRC, IFS, KOSHER en CERTIFICAAT VAN ECOLOGISCHE VERPAKKING?

– … en ze elk in totaal 6 interne audits en ongeveer 12 externe audits per jaar ondergaan?