Het effect van olie is veelzijdig. Wat veel mensen niet weten is dat olie niet alleen jouw gerecht beschermt tegen plakken en verbranden, maar dat het ook een heuse smaakmaker is voor jouw gerecht!

Vierge of extra vierge?

Olijfolie heeft verschillende varianten, waaronder ‘vierge’ of ‘extra vierge’ olijfolie. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Bij beide soorten worden de olijven namelijk op een andere manier verwerkt. Vierge olijfolie bevat bijvoorbeeld olie van olijven die zonder verhitting wordt verkregen. Wat in ieder geval voorop staat is dat beide soorten olijfolie, ieder als smaakmaker van jouw gerecht kunnen worden toegevoegd.

Olijfolie geeft smaak

Zowel Vierge als Extra Vierge olijfolie zijn heerlijke smaakmakers voor je gerechten. Zo kan je Bertolli extra vierge gebruiken als heerlijke dip voor je brood. Schenk een beetje olijfolie in een schaaltje en voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg een beetje Bertolli Balsamico Crema toe voor een zoetzure smaak. Olijfolie Extra Vierge is lekker om te gebruiken is salades en soep.. Probeer bijvoorbeeld Bertolli Extra Vergine Originale. De combinatie van noten met de scherpte van groene bladeren zorgt voor een delicate en pittige smaak.

Subtiele smaak

Toch de voorkeur voor een subtiele smaak? Kies dan voor een neutrale olijfolie. Dan weet je zeker dat je de juiste olijfolie kiest. Met heerlijke kruiden kan je zelf je olijfolie die smaak geven, waar je naar op zoek bent.