Recept printen
Ingrediënten
Voor de baby-inktvis:
- 12 Middelgrote inktvissen of octopussen
- 2 Teentjes knoflook
- Peterselie
- Bertolli EVOO
- Zout
Voor de mayonnaise:
- 1 Ei
- 100 ml Milde olijfolie
- Sap van 1 citroen
- Zout
- 4 Zakjes inkt
Bereiding
- Maak de inktvis schoon en zet hem opzij.
- Hak of plet de knoflook en peterselie met de BertolliEVOO.
- Zout de inktvis, schroei hem in een bakpan op een hoogvuur dicht en voeg het mengsel van knoflook, peterselie en EVOO toe.
- Voor de inktmayonaise: Meng de inkt in 50 ml water en laat 2 minuten koken.
- Laat afkoelen.
- Doe alle andere ingrediënten in een kom en klop de mayonaise met een handmixer. Voeg de inkt toe als deze koud is.