Recept printen
Ingrediënten
Voor de noedels:
- 200 g Noedels
- 200 ml Visbouillon (water)
- 4 gamba's
- 10 Takjes saffraan
- Zout
Voor depeterselie-olie:
- 1 Bund Bosje verse peterselie
- 3 Teentjes knoflook
- Bertolli EVOO
Bereiding
- Schil eerst de gamba's, doe er zout op en schroei ze dicht in olie.
- Bak de helft van de noedels en zet ze opzij.
- Gebruik dezelfde pan voor de rest van de noedels; roer 1 minuut. Voeg de saffraan en een deel van de bouillon toe en blijf roeren.
- Als de noedels nog 2 minuten moeten koken, voeg dan de gebakken noedels toe en blijf roeren.
- Voor de olijfolie met peterselie: Kook de knoflookteentjes 5 minuten in kokend water. Voeg het bosje peterselie 1 minuut toe.
- Pureer de peterselie en knoflook tot een uniforme pasta en voeg langzaamaan olijfolie toe totdat het mengsel een saus wordt. Leg de gamba’s op de noedels en serveer de peterselie-knoflooksaus eroverheen.