• Empanadas Zubereitung
  • Empanadas Teigtaschen mit Provolone und Kirschtomaten Zutaten
Bereidingstijd 20 minuten
Recept printen

Ingrediënten

Voor de empanada’s:

  • 300 g Bloem
  • 90 ml Bertolli EVOO
  • 90 g Witte wijn
  • 10 g Zout

Voor de vulling:

  • 10 kerstomaatjes
  • 200 g Provolone kaas
  • Oregano
  • 1 Ei mbt sluiten empanada’s

Bereiding

  • Voor de empanada's Meng alle empanada ingrediënten samen tot een het deeg egaal en glad is.
  • Spreid het deeg uit en gebruik een ringvormige koekjesvorm om het deeg in cirkels te snijden.
  • Voor de vulling: Snijd de provolone kaas in 16 stukjes en snijd de tomaten in kwartjes.
  •  Leg vulling op elk stukje deeg en smeer de rand in met ei, vouw het stuk dubbel. Druk de randen van de empanada's aan en bak ze 2minuten in de olijfolie totdat ze aan de buitenkant goudbruin zijn