Recept printen
Ingrediënten
Voor de entrecote:
- 1 kg Entrecote
- Peper en zout naar smaak
Voor de molesaus:
- 2 Rode uien
- 1 Grote wortel
- 2 Tomaten
- 1 Gedroogde chilipeper
- 60 g Geroosterde amandelen
- 10 g Pure chocolade
Bereiding
- Maak de entrecote schoon, snijd hem in 4 repen, voegpeper en zout toe en schroei elk stuk aan alle kanten dicht.
- Zet het vlees 5 minuten in de oven op 180º C ('mediumrare').
- Voor de molesaus: Snijd de uien en de wortel fijn en pocheer ze 10 minuten.
- Voeg de in blokjes gesneden tomaat toe aan de uien en wortel en bak alles samen.
- Bak ondertussen de chilipeper in een aparte pan in olijfolie en verwijder de zaadjes.
- Voeg de chilipeper aan de rest van de groenten toe, samen met een glas water.
- Pureer het hele mengsel ineen blender samen met de amandelen en pure chocolade. Serveer de molesaus over de entrecote.