• Roastbeef Rezept
  • Roastbeef mit Mole Sauce Zutaten
Bereidingstijd 20 minuten
Recept printen

Ingrediënten

Voor de entrecote:

  • 1 kg Entrecote
  • Peper en zout naar smaak

Voor de molesaus:

  • 2 Rode uien
  • 1 Grote wortel
  • 2 Tomaten
  • 1 Gedroogde chilipeper
  • 60 g Geroosterde amandelen
  • 10 g Pure chocolade

Bereiding

  • Maak de entrecote schoon, snijd hem in 4 repen, voegpeper en zout toe en schroei elk stuk aan alle kanten dicht.
  • Zet het vlees 5 minuten in de oven op 180º C ('mediumrare').
  • Voor de molesaus: Snijd de uien en de wortel fijn en pocheer ze 10 minuten.
  • Voeg de in blokjes gesneden tomaat toe aan de uien en wortel en bak alles samen.
  • Bak ondertussen de chilipeper in een aparte pan in olijfolie en verwijder de zaadjes.
  • Voeg de chilipeper aan de rest van de groenten toe, samen met een glas water.
  • Pureer het hele mengsel ineen blender samen met de amandelen en pure chocolade. Serveer de molesaus over de entrecote.