Recept printen
Ingrediënten
Voor de kabeljauw:
- 800 g Kabeljauw filet
- Bertolli EVOO
- 1 teentje Knoflook
Voor de saffraan-olijfolie saus
- De olie waarin je de vis hebt bereid
- 8 takjes Saffraan
- Zout
Bereiding
- Bekijk of de kabeljauw graatloos is, verwijder eventuele graten.
- Snij de filet in stukken van ongeveer 200 gr ieder.
- Leg de moten in de pan en bedek de vis volledig metBertolli EVOO. Voeg de knoflookteen in tweeën gesneden toe. Kook het geheel oplage temperatuur ongeveer 6 minuten. Controleer met een metalen spies of de visgoed gaar is. (Als de spies makkelijk door de vis heen kan is hij gaar).
- Haal de vis uit de olie en zet apart.
- Voor de saus, kook 20 ml water en voeg de saffraan toe totdat het goed gemengd is.
- Gebruik een deel van de olie waar de vis in is gekonfijt inclusief de knoflook teentjes, voeg een scheut olijfolie toe en mix dit goed door elkaar.
- Voeg aan het eind het water met de saffraan en wat zout naar smaak toe.