Bereidingstijd 15 minuten
Recept printen

Ingrediënten

Voor de kabeljauw:

  • 800 g Kabeljauw filet
  • Bertolli EVOO
  • 1 teentje Knoflook

Voor de saffraan-olijfolie saus

  • De olie waarin je de vis hebt bereid
  • 8 takjes Saffraan
  • Zout

Bereiding

  • Bekijk of de kabeljauw graatloos is, verwijder eventuele graten.
  • Snij de filet in stukken van ongeveer 200 gr ieder.
  • Leg de moten in de pan en bedek de vis volledig metBertolli EVOO. Voeg de knoflookteen in tweeën gesneden toe. Kook het geheel oplage temperatuur ongeveer 6 minuten. Controleer met een metalen spies of de visgoed gaar is. (Als de spies makkelijk door de vis heen kan is hij gaar).
  • Haal de vis uit de olie en zet apart.
  • Voor de saus, kook 20 ml water en voeg de saffraan toe totdat het goed gemengd is.
  • Gebruik een deel van de olie waar de vis in is gekonfijt inclusief de knoflook teentjes, voeg een scheut olijfolie toe en mix dit goed door elkaar.
  • Voeg aan het eind het water met de saffraan en wat zout naar smaak toe.