• Scaloppine Kalbsschnitzel mit Safran Zubereitung
  • Scaloppine Kalbsschnitzel mit Safran Zutaten
Bereidingstijd 25 minuten
Recept printen

Ingrediënten

  • 8 kalfskoteletten
  • 5 Theelepels Bertolli Extra Vergine olijfolie
  • 1 Zakje saffraan
  • 1 dl Marsalawijn
  • 1 dl Witte wijn
  • 50 gr Bloem
  • Peper en zout

Bereiding

  • Doe de Marsalawijn en de witte wijn samen in een glas en los de saffraan in het mengsel op.
  • Zet 10 minuten opzij.
  • Snijd de kalfskoteletten doormidden en gebruik indien nodig een vleeshamer om ze plat te maken.
  • Bedek daarna beide kanten van de koteletten met bloem.
  • Verwarm olie in een grote bakpan en leg de koteletten erin.
  • Bak ze ongeveer 5 minuten totdat ze goudbruin zijn en draai ze dan om.
  • Voeg peper en zout toe en giet de wijn met saffraan erover.
  • Laat de saus inkoken en draai de koteletten erin om zesmaak te geven. Dien de koteletten met de saus op.