Extra lekker voor de koude keuken
Extra vergine olijfolie leent zich goed voor de ‘koude keuken’. Wist je dat je het ook kunt toepassen in warme gerechten? Toch is het niet vanzelfsprekend om Bertolli Extra Vergine olijfolie te gebruiken voor het bakken. Wist je dat de lekkere smaak en geur van olijfolie verminderen tijdens het verhitten? Ook ligt het rookpunt van Bertolli Extra Vergine olijfolie relatief laag: zo rond 180° Celsius. Wordt de olie warmer of langer verhit, dan kan deze roken of walmen in de pan. Op dat moment is de olijfolie niet meer geschikt om te gebruiken.
De juiste keuze
Bij Bertolli Classico of Bertolli Mild ligt het rookpunt hoger: zo rond 220° Celsius. Dat maakt deze olijfolie beter geschikt voor bakken en braden. Bovendien is Bertolli Classico neutraal van smaak én geeft deze niet de typische smaak van olijfolie af aan de gerechten. Dat maakt deze olijfolie extra geschikt voor een gezonde maaltijd, waarbij de oorspronkelijke smaak van het gerecht blijft behouden! Je ziet het: je kunt Bertolli Extra vergine olijfolie toepassen in warme gerechten, maar voor een optimaal resultaat verhit je deze niet te hoog of te lang. Buon appetito!