Recept printen
Ingrediënten
Voor het dessert:
- 185 g Gecondenseerde melk
- 110 g Bruine suiker
- 20 g Bertolli EVOO
- 120 g Pure chocolade (80%)
Voor pistache crème
- 50 g Pistache nootjes uit de schil
- Bertolli EVOO
Bereiding
- Voor het dessert; schenk gecondenseerde melk in een panen voeg de bruine suiker toe, kook al roerende op een lage pit tot het een geroosterde kleur krijgt
- Voeg nu de chocolade en de olijfolie toe en blijf roeren tot het een smeuïg geheel is.
- Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm en verspreid het over de vorm.
- Zet het mengsel in de koelkast tot dat het hard geworden is.
- Als het mengsel hard is kan het uit de vorm worden gehaald en in stukken worden gesneden.
- Voor de crème; stamp de pistache nootjes fijn in een vijzel en schenk Bertolli EVOO erbij tot het mengsel glad is.