Gezondheidsvoordelen van olijfolie

Leer hoe olijfolie deel kan uitmaken van een gezond dieet.

SOORTEN VET DIE JE IN OLIJFOLIE TERUGVINDT

Vetten zijn een essentieel onderdeel van elk dieet. We hebben vetten nodig om gezond te blijven, aangezien ze de absorptie van vitaminen ondersteunen en de werking van onze hersenen bevorderen. Niet alle vetten zijn echter gelijk. Sommige hebben we meer nodig dan andere.

Olijfolie biedt een sleutelelement: enkelvoudig onverzadigde vetten, vooral oliezuur. Beperkt en niet afdoend wetenschappelijk bewijs wijst erop dat ongeveer 2 eetlepels (23 g) olijfolie per dag het risico op coronaire hartziekten zou verlagen dankzij de enkelvoudig onverzadigde vetten in olijfolie. Om dit voordeel te behalen, zou olijfolie een vergelijkbare hoeveelheid aan verzadigde vetten moeten vervangen en mag je het totaal aantal calorieën dat je per dag inneemt, niet verhogen.