Recept

Gemarineerde mosselen met sinaasappel

GEMARINEERDE MOSSELEN MET SINAASAPPEL GEMARINEERDEMOSSELEN MET SINAASAPPEL 500 g Mosselen (schoongemaakt)200 ml Bertolli Evoo60 ml Bertolli Witte Azijn1 Sinaasappel, sap en schil1 Limoen, schil5 g Paprikapoeder1 Wortel3 Sjalotten uitjes Verwarm de olijfolie, wijnazijn, sinaasappelschil, limoenschil en paprikapoeder met de groenten in een sauspan (de wortel moet in vier gesneden zijn en de [...]

Carpaccio van champignons met gegratineerde roomspinazie

CARPACCIO VAN CHAMPIGNONS MET GEGRATINEERDE ROOMSPINAZIE CARPACCIOVAN CHAMPIGNONS MET GEGRATINEERDE ROOMSPINAZIE 500 g ChampignonsBertolli Evoo ZoutFür den Rahmspinat:500 g Spinazie100 g RoomPeper en zoutParmezaanse kaas Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.Voeg zout toe en zet opzij in een bakplaat totdat de spinazie met room klaar is.Voor de spinazie met [...]

Rucolasalade met granaatappelvinaigrette en noten

RUCOLASALADE MET GRANAATAPPELVINAIGRETTE EN NOTEN RUCOLASALADE MET GRANAATAPPELVINAIGRETTE EN NOTEN 200 ml Bertolli Evoo50 ml Bertolli Balsamicoazijn1 Granaatappel60 g Pijnboompitten60 g WalnotenKerstomaatjesZoutRucola Giet de balsamicoazijn en de olijfolie in een kom en mix.Karamelliseer ondertussen de kerstomaatjes ongeveer 5minuten in Bertolli EVOO.Hak de walnoten fijn. Meng alle ingrediënten in de kom met een [...]

Gegrilde baby inktvis met inktmayonaise

GEGRILDE BABY-INKTVIS MET INKTMAYONAISE GEGRILDE BABY-INKTVIS MET INKTMAYONAISE Voor de baby-inktvis:12 Middelgrote inktvissen of octopussen2 Teentjes knoflookPeterselieBertolli EvooZoutVoor de mayonnaise:1 Ei100 ml Milde olijfolieSap van 1 citroenZout4 Zakjes inkt Maak de inktvis schoon en zet hem opzij.Hak of plet de knoflook en peterselie met de BertolliEVOO.Zout de inktvis, schroei hem in een [...]

Grapefruit Ceviche

GRAPEFRUIT CEVICHE GRAPEFRUIT CEVICHE 400 g Zeebrasem (halfvette vis), schoongemaakt1 Bund Bosje koriander1 Grapefruit4 Limoenen30 ml Bertolli EVOO1 Rode uiZoutTijgermelk (dezelfde ingrediënten vermengd met visbouillon) Voor de ceviche: Ontgraat de filets goed en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm. Zet ze opzij.Gebruik de visgraten om een visbouillon te maken door [...]

Empanadas- met provolone en kerstomaatjes

EMPANADA’S MET PROVOLONE EN KERSTOMAATJES EMPANADA’S MET PROVOLONE EN KERSTOMAATJES Voor de empanada’s:300 g Bloem90 ml Bertolli EVOO90 g Witte wijn10 g ZoutVoor de vulling:10 kerstomaatjes200 g Provolone kaasOregano1 Ei mbt sluiten empanada’s Voor de empanada's Meng alle empanada ingrediënten samen tot een het deeg egaal en glad is. Spreid het deeg [...]

Kalfsscaloppini met saffraan

KALFSSCALOPPINI MET SAFFRAAN KALFSSCALOPPINI MET SAFFRAAN 8 kalfskoteletten5 Theelepels Bertolli Extra Vergine olijfolie1 Zakje saffraan1 dl Marsalawijn1 dl Witte wijn50 gr BloemPeper en zout Doe de Marsalawijn en de witte wijn samen in een glas en los de saffraan in het mengsel op.Zet 10 minuten opzij.Snijd de kalfskoteletten doormidden en gebruik indien [...]

Steak tartaar met een creme van wilde champignons

STEAK TARTAAR MET EEN CRÈME VAN WILDE CHAMPIGNONS STEAK TARTAAR MET EEN CRÈME VAN WILDE CHAMPIGNONS Voor de steak:300 g kalfsbiefstuk2 Rode uien20 g KappertjesTabascoPeper en zout naar smaakVoor de crème van wilde champignons:100 g Wilde champignons (naar keuze)60 ml RoomBertolli Olijfolie als smaak toevoeging Verwijder het buitenste vet van het vlees.Snijd [...]

Rode tonijnfilet met russische salade

RODE TONIJNFILET MET RUSSISCHE SALADE RODE TONIJNFILET MET RUSSISCHE SALADE Voor de tonijn:400 g rode tonijnfilet (ontdooid)Zout naar smaakBertolli EVOOVoor de Russische salade:2 kleine aardappelen1 Wortel6 Radijsjes3 AugurkenMayonaise (ei, citroensap, zout en Bertolli EVOO) Snijd de radijsjes in dunne plakjes en leg ze in ijswater.Snijd de aardappelen en wortels in kleine stukjes [...]

Ga naar de bovenkant